Výstava v Café POLE

Celý únor si můžete zblízka prohlédnout můj obraz Tulip Field v Café POLE v Brně. A nejen můj obraz. Vystavuji tam společně s několika umělkyněmi z České republiky i ze zahraničí.

Já a vystavovaný obraz Tulip Field, 100 x 100 cm.

Společnou výstavu umělkyň pořádá platforma Art Mums United, která se zaměřuje na ženy a matky v umění. Na výstavě jsou k vidění zejména abstraktní obrazy na plátně (např. Laura Hanganu, Yvonne Vácha-Mané, Valentine Svihalek, Mona Lerch), ale najdete tam také fotografie. Třeba od fotografky Hany Němečkové.

Vernisáž výstavy proběhla 1. února 2022.

Součástí vernisáže bylo také bližší seznámení se s ostatními vystavujícími umělkyněmi. 

Tip pro milovníky architektury

Velkou radost mi udělala lokace výstavy. Bydlíme totiž poblíž a Café POLE je mé oblíbené místo. Pokud jste tam nikdy nebyli, určitě stojí za návštěvu. Retro kavárnu najdete naproti vstupu do brněnské Dětské nemocnice na adrese Durďákova 1786/5. 

Jedná se o celkem složitý prostor v budově, kterou v šedesátých letech navrhl jako Výzkumný ústav matematických strojů architekt Zdeněk Řihák. Kromě dominantního schodiště uprostřed kavárny vás určitě zaujme i plasticky pojatá betonová stěna, jejíž autorkou je výtvarnice Eva Kmentová.

Na obrovské strukturované stěně uvidíte bílé a zlaté koule, které prý symbolizují počítačovou techniku doby. Pro více info: BAM - Brněnský architektonický manuál

Simona