Příběh narcicky v terakotové váze

Jak namalovat květinu ve váze? Pravděpodobně existuje tisíc návodů a tutoriálů, jak na to. V tomto článku se dozvíte, jak jsem svou narcisku v terakotové váze namalovala já. Krok po kroku, obrázek za obrázkem. 

Pro obraz jsem použila již napnuté plátno o gramáži cca 330g/m2 a velikosti 40 x 40 centimetrů. Je na masivním blind rámu z borovice a objednala jsem si jej na zakázku v e-shopu Artikon.cz. Plátno je ve 4 vrstvách šepsované a můžete na něj začít rovnou malovat. Jako první většinou nanáším základní barvu, kterou nechám ve výsledném obraze vystupovat na pár místech ven. Moje oblíbená je růžová.  

Ve druhém kroku jsem použila barvy, které pak budou společně s růžovým podkladem vykukovat z pozadí za narciskou ven. 

A použila také pár obyčejných růžových a modrých pastelek. 

Na řadě je stůl. Zvolila jsem šedou barvu, protože mi to společně s terakotovou vázou připadá jako zajímavá barevná kombinace. Do bílé barvy jsem přimíchala kapku černé. 

Váza. Použila jsem akrylovou barvu Colours od značky Renesans, konkrétně S15 Siena přírodní. Smíchala jsem ji s trochou žluté a červené, aby byla trochu živější a světlejší. Záměrně nepokrývám celou plochu a některá místa nechám prosvítat. 

V další fázi jsem pracovala na pozadí. Jako základ jsem použila bílou barvu s kapkou růžové a žluté. Poté jsem přidala trochu víc růžové a pro naznačení stínů za narciskou jsem do namíchané barvy přidala ještě kapku fialové, kterou jsem měla namíchanou z předchozího malování.  

Narcis jsem pojala minimalisticky. Přece jenom - hlavním motivem pro mě zůstává v obraze váza.

Strašně ráda používám smíšená média v tvorbě, proto jsem na pár závěrečných tahů použila uhel v tužce a také obyčejnou tužku, kterou mám z Flying Tiger Copenhagen.

No a výsledek? Posuďte sami.

Simona